XA-watch
for your protection
Λίγα λόγια για εμένα


ΑΛΑΠΙΣ - Ενημέρωση
1675 αναγνώστες
Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011
10:14

Tα στοιχεία που μέχρι τώρα έχουμε στη διάθεσή μας δείχνουν ότι η Αλαπις και όλος ο φαρμακευτικός κλάδος στην Ελλάδα υφίσταται συρρίκνωση μετά τη περικοπή των τιμών των φαρμάκων, την εισαγωγή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, τη καθυστέρηση πληρωμών κλπ. Ηρθε προσφάτως να προστεθεί και η αλλαγή του πακέτου του Λαυρεντιάδη που εδωσε λαβή για υποθέσεις και σχόλια.

Σορτακιδες και κερδοσκοποι εκμεταλλευόμενοι την άσχημη πορεία της αγοράς (και με ανακοινώσεις που εσκεμμένα προκαλούν πανικό) ερίχναν τις τιμές για κερδοσκοπία.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η μετοχή αρχισε να επιδεικνύει ομως κινητικότητα. Η μετοχή τωρα στα 0,61 με καλή συμπεριφορά, όγκο και άνοδο. Αφορμή η αλλαγη μεγαλομετοχου και το ραλυ στο ΧΑ.

Aιτία ομως το γεγονός ότι ορισμένες επενδυτές είδαν πιο ψύχραιμα την ΑΛΑΠΙΣ και διαπίστωσαν ότι ήταν υπερβολικά υποτιμημένη.

Η ΑΛΑΠΙΣ βρέθηκε στο 2010 στην χειρότερη φάση της από άποψης αποτίμησης καθώς το 2010 ήταν και η χειρότερη χρονιά για την ελληνική οικονομία.

Με σύνολο ενεργητικού 3.4 δις ομως και δραστηριότητες παγκοσμιος μπορει να ανακάμψει και οι επενδύσεις της να αρχίζουν να αποδίδουν.

Tώρα όλα εξαρτώνται από την συνέχεια. Θα ζητήσουμε απ την εταιρεία και το νέο βασικό μέτοχο ενημέρωση για τη κατάσταση της εταιρείας και για τις προθέσεις του, και να θέσουμε ερωτήματα και αποψεις, μέσα απο μια ανοιχτη εκδήλωση.
_

Eυχαριστήσουμε τους χιλιάδες αναγνώστες (>35,000) που έχουν ανταποκριθεί! Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη και τις παρατηρήσεις σας. Είμαστε εντυπωσιασμένοι που τόσοι πολλοί άνθρωποι υποστηρίζουν αυτή την κίνηση.
Εκτιμουμε το αναγνωστικό κοινό και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορουμε για να λάμψει η αλήθεια. Με αυτό το blog και το www.alapis.info ελπίζουμε να παρέχουμε σε όλους τους μετόχους την πλήρη κατανόηση της επένδυσης τους και να οικοδομήσουμε μαζι ενα λαϊκο κινήμα που θα οδηγήσει σε μια πραγματική εταιρική δημοκρατία.
Πιστεύουμε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό για τους μετόχους (τους πραγματικους δικαιούχους των επιχειρήσεων μας) να ενημερώσουν τους εκλεγμένους αντιπροσώπους μας, πόσο έντονα αισθανόμαστε για τις εταιρικες καταχρήσεις στο ΧΑ και τις καταστροφικές επιπτώσεις που έχουν στην οικονομία μας.
_

Η www.alapis.info έχει αρχίσει Έρευνα και Συλλογή Πληροφοριών για την παράξενη πορεία της μετοχής. Μπορείτε να μας στείλετε τις δικές σας απόψεις και πληροφορίες μέσω e-mail - info@alapis.info.

Σχετικές μετοχές:
ΑΛΑΠΙΣ
Σχόλια

21/02 14:45  bartok
Μπράβο για την πρωτοβουλία σας!
Θυμάμαι ότι ένα από τα (όχι και τόσο διαδεδομένα) σημεία πολιτικής προπαγάνδας των Βρετανών Συντηριτικών επί Θάτσερ, ήταν και η "δημοκρατία των μετόχων".
Βέβαια τίποτα τέτοιο δεν συνέβη στη Βρετανία. Πώς θα μπορούσε άλλωστε σε μία χώρα με βαθιά ταξική δομή (όπου ο καθένας "ξέρει τη θέση του") και ένα πολύ παλιό Χρηματιστήριο όπου στις δομές και τις διαδικασίες του έχουν πάρει από χρόνια θέσεις "οι δυνατοί."
Λέτε -για μία ακόμη φορά- οι έλληνες να κάνουν την εξαίρεση και την έκπληξη;
Είδωμεν...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
7 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
How to make money playing with the big players
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις